in

Iscurile informacije o novoj Fable igri

Još jedna Microsoftova ekskluziva o kojoj se u posljednje vrijeme često šuška da će biti najavljena na E3 sajmu, definitivno je novi Fable. Sudeći prema najnovijem mogućem leaku, sve je izvjesnije da bismo tokom Microsoftove E3 pressice doista mogli vidjeti najavu četvrte po redu igre iz ovog serijala.

Naime, na Redditu su se pojavili novi potencijalni detalji o navodnoj novoj Fable igri. Prema tim detljima, novi Fable trebao bi nam omogućiti igranje iz prvog ili trećeg lica, u potpunosti otvoreni svijet te perspektivu iz prvog i trećeg lica. Također, u igri na očekuje i znatno kompleksniji customizacijski elementi, kao i multiplayer. Naravno, ne treba zaboraviti spomenuti i to da u igri ne bismo trebali vidjeti vatreno oružje, kao i to da ćemo tokom igranja u cjelosti moći birati koje questove. Radnja igre navodno nije smještena u Albion i Auroru, već u znatno veći, kompleksniji svijet na potpuno novom planetu te će uključivati i putovanje vremenom.

Sve navedeno djeluje nam vrlo zanimljivo, a sprema li nam Microsoft doista veliku najavu novog Fablea, saznat ćemo već 9. juna.