in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Johnny Depp nije kriv: Porota jednoglasno stala na njegovu stranu

Obje strane će dobiti odštetu vrijednu nekoliko miliona

Nakon višednevnog suđenja, porota je tokom jučerašnjeg dana saopštila da je donijela presudu u slučaju glumca Johnny-a Depp-a i njegove bivše supruge Amber Heard, koja je svedočila da ju je bivši muž fizički i seksualno napao nekoliko puta.

U sudnici su se mijenjali svjedoci, koji su iznosili svoju stranu priče, a jedna od njih bila je i poznata glumica Kate Moss, koja je svedočila u Deppovu odbranu.

Porota je u Fairfax-u, Virginia jednoglasno stala na stranu Deppa i složila se da je Amberin tekst u Washington Post-u kleveta.

Sud je otkrio da je sedmočlana porota, koja je počela da raspravlja u petak, stala na stranu Deppa u tužbi zbog članka koji je Heard napisala u Washington Postu o porodičnom zlostavljanju. Depp je tužio Heardovu za 50 miliona dolara zbog klevete, na šta je Heardova tužila Deppa za 100 miliona dolara.

Sudija Penney Azcarate saopštila je presudu u zgradi suda, gde je bila prisutna Heard. Depp nije prisustvovao izricanju presude jer je bio u Ujedinjenom Kraljevstvu gdje je, neplanirano, nastupao na koncertu.

Suđenje je trajalo šest sedmica i obje strane su iznijele svoj slučaj poroti. Od vijeća je zatraženo da utvrdi da li bilo koja od tri izjave Heardove u svom tekstu u Washington Postu predstavlja klevetu. Od porotnika je takođe zatraženo da utvrde odštetu ako staju na stranu bilo koje strane.

Porotnici su Deppu dodijelili 15 miliona dolara odštete, ali su i Heardovoj 2 miliona dolara za kaznenu odštetu.