in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Overwatch 2 meni koncept art sugeriše mogući Battle Pass

Overwatch 2 concept art naizgled otkriva predstojeći Battle Pass za ovaj naslov

Konceptualna slika glavnog menija igre Overwatch 2 na stranici ArtStation prikazuje sve uobičajene elemente kao što su opcije za ulazak u igru i shop, ali i skroz novi Battle Pass, prenosi Attack of the Fanboy.

Iako snimak ekrana nije zvaničan i možda ne predstavlja karakteristike koje će biti u finalnoj verziji Overwatch 2, kredibilitet dodaje korisnik koji ga je objavio: Blizzard stariji UI umjetnik Jayson Kirby.

Bio je na ovoj poziciji u originalnom Overwatch-u do marta 2020. kada je prešao na „nenajavljeni projekat“ prema njegovim profilima na društvenim mrežama.

Ispod slike se pojavljuje objašnjenje da je „cilj bio da se izgled Overwatch-a još više pojednostavi i usavrši. Fokus menija je bio da se Heroji zaista pokažu u detaljima izbliza. Kako je igrač napredovao kroz menije, kamera i pozicija/poze heroja bi se dinamički mijenjale.”

I dok Overwatch 2 i dalje nema datum izlaska, razvoj ovog naslova je očigledno u toku ako je suditi po ovim screenshotovima koji su se pojavili nekoliko sedmica prije početka closed beta testa koji je zakazan za 26. april, prenosi IGN.

Blizzard je takože otkrio da će Overwatch 2 PvP i PvE modovi biti objavljeni odvojeno, iako nije precizirao kada će kompletna izdanja bilo koje od tih verzija biti dostupna. Ova podjela također znači da će Blizzard biti u mogućnosti da objavi Overwatch 2 PvP preij PvE moda.