in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Pretvorite vaš mobitel u daljinski upravljač

Android 12

Na nedavnom I/O eventu, Google je najavio još jednu novost koja će bolje povezati Android smartfone i Android TV uređaje. Naime, u novoj verziji Androida, Google će omogućiti da vaš Android telefon postane i daljinski upravljač za vaš Android TV i/ili Google TV.

Jasno, ova mogućnost već postoji, ali u vidu posebne aplikacije i sada će postati sastavni dio operativnog sistema, što će povezivanje ovih dvaju uređaja učiniti još jednostavnijim. Postojeće rješenje podrazumijeva da su smartfon i televizor spojeni na istu WiFi mrežu, ali u novoj verziji Androida koristi će se nešto drugo. Detalji za sada nisu poznati, ali nagađa se da bi stvar mogla raditi preko Play Servisa, dakle dovoljno bi trebalo biti da se na oba uređaja koristi isti Google račun.

Što se same funkcionalnosti tiče, vaš smartfon, odnosno sadržaj na njemu će više nalikovati pravom daljinskom upravljaču, a moći ćete koristiti geste, dodirivanje i skrolanje. Najviše će od koristi biti tastatura čije je korištenje na Android TV-u s klasičnim daljinskim prava noćna mora. Isto tako, s jednim mobitelom moći ćete upravljati s više različitih TV uređaja.

Više detalja saznat ćemo kako nova verzija Androida bude zalazila u više faze razvoja, a sama funkcionalnost bi, prema Googleu, trebala biti dostupna krajem godine.