in

LOLLOL LOVELOVE

Sony pustio u opticaj Android 10 i za starije flagshipe i serije Xperia XZ2 i XZ3

Želi neke značajke ostaviti ekskluzivnima za novije modele, naprimjer one iz 2019. godine

Sony je uzeo operativni sistem Android 10 za još nekoliko svojih telefona iz serije Xperia XZ. Radi se modelima iz 2018. godine i to Xperiji XZ2, XZ2 Compact, XZ Premium i Xperiji XZ3.

Nadogradnja dolazi pod oznakom 52.1.A.0.532 i veličine je 730 MB. Ekipa s internetske stranice XDA-Developers navodi kako Sony nije nadogradio Launcher pa za sada nema ništa od podrške za geste.

Dio sučelja koji je zadužen za prikaz nedavno pokrenutih aplikacija i aplikacija koje se trenutno izvode u pozadini također je ostao na razini onog iz Androida 9.0.

Sony želi neke značajke ostaviti ekskluzivnima za novije modele, naprimjer one iz 2019. godine. U ostale značajke Androida 10 Sony nije dirao, odnosno nije izbacio ili blokirao. Novi Android 10 na navedene Xperije ipak donosi znatna poboljšanja – veću sigurnost, bolju privatnost i bolju kontrolu lokacije uređaja korisnika. Dodatni plus jeste svakako tamni mod koji sada radi na razini sistema.

Oni koji žele nadograditi svoje Xperije na najnoviju inačicu Androida trebaju imati na umu kako je to trajno. Sony posebno navodi kako neće biti moguće vratiti se na stariji Android 9. Sada kada je riješena nadogradnja za XZ i X3 seriju, na red bi mogli doći i uređaji Xperia X10 i X10 Plus koji po svojim specifikacijama spadaju u uređaje iz srednjeg segmenta.