Agencije
in

Nitendo napravio ogromnu reklamu Xboxu u Japanu

Kreator Super Smash Bros. serijala sinoć je u programu Nintendo Directa uradio nesvakidašnju stvar.

Fanovima ovog serijala poručio je da igraju staru igru Banjo-Kazooie na Xboxu umjesto na Nintendu 64. Time je dao ogromnu reklamu Xboxu.

Naime, u Super Smash Bros. Ultimate uskoro dolaze novi borci iz igre Banjo-Kazooie. Od 1998. godina bila je dostupna jedino na Nintendo 64 konzoli, sve do trenutka kad je Microsoft otkupio prava, zajedno sa studijem koji je tu igru napravio te igru 2008. prebacio na Xbox 360.

Masahiro Sakurai iz Nintenda objasnio je tu situaciju i poručio fanovima da Banjo-Kazooie radije zaigraju na Xboxu nego na Nintendu 64.

  • Ako ćete igrati Banjo-Kazooie, možete ga igrati na Xboxu. Kažem to iako je ovo Nintendov prijenos. Molim vas, slobodno, igrajte igru na Xboxu – izjavio je Sakurai i doveo do toga da u Japanu Xbox nakratko postane najspominjanija riječ na Twitteru.

Sakurai je ovime zapravo zahvalio Microsoftu jer su im ustupili svoje likove. Fanovi su oduševljeni saradnjom dvije velike kompanije.

Što se preporuke tiče, ona je izrečena i zbog praktičnosti. Naime, danas je lakše nabaviti Banjo-Kazooie za Xbox, s obzirom na to da je igra podržana i na Xbox One konzoli i može se kupiti u digitalnom obliku. S druge strane, Banjo-Kazooie više se ne može naći u slobodnoj prodaji za N64, a ni sama konzola više se ne proizvodi.