in

Besplatni Quake 2 remaster dobio je datum izlaska

Nvidia je najavila da će igračima na PC-u idućeg mjeseca pokloniti stari klasik Quake 2 u novom izdanju. Ipak, postoji kvaka.

Broj igara koje podržavaju raytracing tehniku trenutno brojimo na prste – jedne ruke. U Nvidiji znaju da to baš i ne opravdava investiranje u skupe grafičke kartice RTX serije pa su vlasnike istih odlučili nagraditi besplatnom igrom koja ima podršku za raytracing. Pod određenim uvjetima, doduše.

Naime, legendarni Quake II iz 1997. prerađen je kako bi iskoristio raytracing efekte i razlika je drastična. Igra izlazi 6. 6. ove godine na Steamu, a da stvari budu još bolje – bit će besplatna… jednim dijelom. Preciznije rečeno, svima će biti besplatna prva tri levela single-player kampanje, dok za preostalih sedam levela te za pristup multiplayer komponenti igre trebate na Steamu imati originalni Quake II u svojoj kolekciji da biste dobili besplatni upgrade na RTX verziju.

To će vam koristiti samo ako imate karticu RTX serije. Iako je raytracing trenutno izvediv i na još uvijek aktualnoj 10xx seriji, Nvidija je minimalni prag za igranje postavila na RTX 2060. Jer da nisu, ne bi ga imalo smisla zvati Quake II RTX… valjda.

(hcl.hr)