in

Assassin’s Creed Unity mogao bi pomoći pri obnovi crkve Notre-Dame

Assassin’s Creed Unity je prilikom izlaska napravio popriličan razdor među obožavateljima serijala. Neki igrači su ga voljeli zbog raznih noviteta dok su drugi pronašli zadovoljstvo u smijehu izazvanom brojnim bugovima. Kojem god kampu pripadali, ono što mu se ne može poreći je autentičnost grada Pariza, Autentičnost, koja bi uskoro mogla postati vrlo korisna.

Naime, svi smo već svijesni tragičnog požara koji je zadesio jednu od najimpresivnijih svjetskih građevina – katedralu Notre-Dame. Iako je u požaru gotovo u potpunosti uništeno krovište i toranj, glavne strukture ipak su ostale sačuvane što će obnovu učiniti nešto lakšom.

Unity bi ovdje mogao stupiti na scenu s obzirom da je Ubisoft na virutalnoj verziji katedrale radio pune dvije godine. Glavna dizajnerica igre navodno je radila s historičarima kako gotovo niti jedna cigla ne bi bila tamo gdje ne treba.  Da, ona nije u potpunosti historijski autentična zbog autorskih prava određenih remek djela, ali je strukturno veoma blizu pravoj građevini.

Naravno, obnova će glavninu podatak vući iz nešto “ozbiljnijih” izvora poput National Geographicovog laserskog skeniranja katedrale iz 2015. godine. No, lijepo je znati da svijet igara može biti dobar pomoćni materijal te kako, do obnove, barem tamo možemo posjetiti ovu uistinu velebnu i vrlo značajnu građevinu. (hcl.hr)