in

Ovogodišnji Call of Duty je dosad najambiciozniji projekt studija Infinity Ward

April je obično mjesec kada vijesti o novoj Call of Duty igri počnu curiti. Već imamo dovoljno glasina i leakova da smo prilično uvjereni da će ovogodišnja igra biti Modern Warfare 4, a sudeći prema izjavama pojedinaca, ova godina mogla bi biti i dosad najbolja za Infinity Ward.

Naime, narativni direktor nadolazeće igre (nazovimo je Modern Warfareom 4), Taylor Kurosaki, tvrdi kako je novi Call of Duty najambiciozniji projekt na kojem je dosad radio.

Kada k tome u obzir uzmemo i to da se radi o veteranu s iznimno bogatim portfoliom koji obuhvaća igre kao što su Uncharted, Crash Bandicoot i mnoge druge, imamo razloga vjerovati da bi ovogodišnji Call of Duty doista mogao biti Infinity Wardov dosad najimpresivniji i najambiciozniji projekt.

Takvo što donekle su potvrdili su i iz Activisiona, kada su tokom velike finansijske konferencije održane u februaru izjavili da Inifinity Ward radi na vjerovatno dosad najboljoj Call of Duty igri ikada.

Call of Duty: Modern Warfare 4 (ili kako god već, ukoliko griješimo) bit će predstavljen najkasnije do E3 2019 sajma, a na PS4, Xbox One i PC platformama vjerovatno ćemo ga zaigrati nekad tokom jeseni.