in

Trener Southamptona zbog popularne igrice uveo zabranu svojim igračima: To stvara ovisnost poput droge i alkohola

Trener Southamptona Ralph Hasenhuttl odlučio je ukinuti WiFi internet svojim fudbalerima u hotelu zbog pretjeranog igranja popularne kompjuterske igrice Fortnite.

Southampton je u grčevitoj borbi za opstanak, a njemački trener je razočaran što njegovi fudbaleri igraju po 13 sati, pa je odlučio da ukine bežićni internet svima. Smatra da je ova igrica bolest poput droge ili alkohola.

– To mora da se istjera i uradit ću to. Imao sam takvih problema i u RB Leipzigu, igrali su do tri ujutru i to u danima uoči utakmica. To nije mali problem. Tim igračima mora da se pomogne. Ako ćemo biti iskreni, to je isto kao alkohol ili droga. Ne smiju toliko vremena da provode tako. Zato smo blokirali WiFi u hotelu, samo primjera radi. Da bar uveče ne mogu da igraju. Vjerujte da sam u stalnom kontaktu sa kapitenom i nekolicinom igrača. Sve dok vlasti to ne proglase bolešću mi moramo da ih čuvamo. Kad bi zvanično ta zavisnost bila proglašena za bolest onda bi Vlada lako mogla da kompanijama naredi da blokiraju igrače poslije recimo tri sata igranja. Moramo da budemo aktivni, da ih zaštitimo. Moramo da ih pazimo 24 sata dnevno, čak i van terena –  jasan je Hasenhuttl.