in

Predstavljeni novi detalji o Shenmueu 3

Yu Suzuki, jedna od članova etablirane developerske ekipe koja radi na dugoočekivanom Shenmueu 3, je bio na anime i gaming konvenciji u Monacu gdje je neko vrijeme pričao i Shenmueu 3.

Nove informacije koje je podijelio sa javnosti tiču se redom neigrivih likova, kojih će u igri biti preko 500, a raditi će i prodavaonica u kojoj će Ryo moći kupovati opremu za hvatanje riba koje će također biti raznolike. Koncept ribolova, kao i mnogi drugi slični detalji biti će slični honorarnim poslovima iz drugoga nastavka.

Što se tiče sustava borbe tu su sve radili ”iz početka”, budući da na igri ne radi više SEGA te nije moguće preuzeti mehaniku iz Virtua Fightera. No, veliki broj poteza iz prva dva nastavka biti će dostupni i u ovoj igri. Također je spomenut novi automatski sustav koji će omogućivati igračima/icama da unesu radnje sa dodirom jednog gumba, i to će moći napraviti za maksimalno pet poteza.

Glazba će također biti vitalan dio igre, o kojoj ipak nismo saznali puno detalja od Suzukija. Ryo će moći mnogo toga kupovati i u ovom nastavku, i to u tri grada koji će imati raznolike trgovine pa čak i iste iteme koje će u jednom gradu biti skuplji nego u drugome. Ovaj aspekt igranja ćče također biti važan budući da će se morati paziti na Ryovu financijsku situaciju, kao i na prehranu.

Novi trailer za Shemnue 3 bi trebao također izaći ovoga vikenda, a igra i dalje ima datum izlaska 27. avgusta kada izlazi za PC i PlayStation 4.  (goodgame.hr)