in

Nakon Nintendo Switcha, Microsoft planira dovesti Xbox Game Pass i na PlayStation 4

Vijest o mogućem dolasku Xbox Game Passa na Nintendo Switch, poprilično je šokirala cijelu javnost. Odmah su se pojavile teorije kako su se Microsoft i Nintendo udružili kako bi zajedničkim snagama pokušali spriječiti dominaciju PlayStationa 4, no sudeći prema najnovijim informacijama, a što smo još davno predvidjeli, Microsoft sa svojim servisom ipak ima nešto drukčije planove koji uglavnom uključuju prisutnost na apsolutno svim raspoloživim igraćim platformama, uključujući čak i PlayStation 4.

Kako prenosi Windows Central, Microsoft navodno pregovara i sa Sonyjem, kako bi Xbox Game Pass doveo i na PlayStation 4. Ti interni pregovori navodno traju već gotovo godinu dana, međutim neki značajniji pomak na tom polju još uvijek nije napravljen.

S obzirom da je Sony tek nedavno popustio oko cross-playa, male su šanse da će tek tako uskoro ući u partnerstvo s Microsoftom, no s obzirom da bi iduća generacija Microsoftovih i Sonyjevih konzola mogla razbiti taj generacijski jaz, šanse da neko partnerstvo vidimo na njihovim next-gen konzolama ipak su znatno veće.

Naravno, sve informacije vezane za dolazak Xbox Game Passa na bilo koju od konkurentnih platformi, za sada su i dalje samo predmet glasina, no ukoliko se iste pokažu tačnima, takvo što definitivno će napraviti veliki “boom” na gaming sceni.  (goodgame.hr)