in

Sljedeća generacija Xboxa navodno će koristiti SSD disk

Microsoft najaviti dva modela nove generacije Xboxa, kodnih imena Lockheart i Anaconda. Oba bi trebala izaći krajem 2020., a Halo Infinite bila bi igra koja bi ih pratila. Spominje se kako bi jeftiniji model konzole mogao imati 12 GB GDDR6 memorije, dok bi skuplji model imao 16 GB i snažniji GPU. No, ono što je posebno zanimljivo jest glasina da bi oba modela dolazila sa SSD diskom (NVMe) kapaciteta jednog terabajta.

U slučaju da je to istina, Xbox bi postao prva platforma koja je u potpunosti prešla na SSD, što bi uvelike ubrzalo instalaciju i učitavanje samih igara. Doduše, SSD diskovi još uvijek nisu super jeftini i pitanje je kako bi se to odrazilo na ukupnu cijenu same konzole kao uređaja koji je rađen s kompromisom. Microsoft se u ovoj generaciji već opekao lansiranjem konzole po cijeni od 500 eura, a čak ni godinu dana stari Xbox One X ne koristi SSD već klasični tvrdi disk.

U bilo kojem slučaju, sve su ovo neslužbene i nepotvrđene informacije, a kako i biva u ovakvim situacijama – vrijeme će pokazati što je zapravo istina.

(hcl.hr)