in

City of Brass stigao na Nintendo Switch

Ukoliko ste od onih gamera koji svoje slobodno vrijeme vole provesti igrajući se na Nintendo Switch konzolama, onda biste svakako trebali obratiti pažnju na posljednju rogue-lite avanturu autora kultnog BioShocka, koja je nakon pola godina kašnjenja konačno stigla i na Nintendovu hibridnu konzolu.

City of Brass je akcijska avantura iz prvog lica inspirirana pričama iz “Hiljadu i jedne noći” koja nas stavlja u ulogu lopova koji mora pronaći legendarno blago skriveno u samom srcu mitskog grada prepunog zamki i ukletih protivnika.

Radi se o posljednjem naslovu australskog indie studija  Uppercut Games koji se na PlayStation 4, Xbox One i PC platformama pojavio još tokom maja prošle godine. Za utjehu zbog kašnjenja u odnosu na preostale platforme, Uppercut Games je u Nintendo Switch verziju City of Brassa stigao ubaciti i nekoliko ekskluzivnih bonusa u vidu tri dodatna lika, novih nadogradnji, oružja i protivnika, pa ukoliko ste do sada iz nekog razloga preskočili zaigrati ovo ostvarenje, sada imate priliku da propustite nadoknađeno – možda čak  i igrajući ga u pokretu.