in

Vrijednost dionice Electronic Artsa porasla na 97,60 američkih dolara

Vrijednost dionice tvrtke Electronic Arts zabilježila je nagli pad 06. januara ove godine nakon objave finansijskog izvještaja za treće tromjesečje fiskalne 2019. godine čiji su rezultati bili niži od očekivanih.

Vrijednost je u jednom danu pala za čak 14,33 posto s 92,52 na 79,26 američkih dolara, ali ubrzo nakon krenula rasti te se sada nalazi na 97,60 – najvišoj vrijednosti u zadnja tri mjeseca.

Naime, Electronic Arts u tromjesečju koji je završio 31. decembra 2018. godine nije uspio dostići svoja očekivanja s prodajom igre Battlefield V, Origin Access Premier pretplatama, ali i rezultatima u mobilnom segmentu. Dok je ciljao prodati oko osam milijuna primjeraka igre Battlefield V do kraja godine, prodano je sveukupno 7,3 miliona primjeraka.

Što se tiče njegove najnovije free-to-play igre Apex Legends, ona je uspješno privukla pozornost igrača sa svojim pristupom battle royal žanru. Ubrzo nakon lansiranja, igra je uspješno dostigla deset milijuna preuzimanja. U pitanju je FPS igra u kojoj je velik fokus usmjeren na surađivanje s drugim članovima u timu i pravilno iskorištavanje specijalnih moći svih dostupnih likova. Dok igra funkcioniraju kao klasični battle royale gdje je cilj pronaći što bolje oružje i preživjeti na smanjujućoj mapi, Respawn je implementirao gameplay mehaniku oživljavanja igrača kako bi doveli cijeli taj žanr “na novu razinu”. Svi zainteresirani mogu besplatni preuzeti igru na PC (Origin), PlayStation 4 i Xbox One platformama.

(gameperspectives.hr)