in

Anthem bolji na PS4 Pro nego na Xbox One X konzolama

Prema svemu sudeći, izgleda je Anthem za PlayStation 4 Pro bolji od Xbox One X verzije. Barem ako je za vjerovati Digital Foundry ekipi koji su isprobali demo na obje platforme. Iako PC uvjerljivo prednjači sa performansama, zanimljiva je bila njihova usporedba konzolaških verzija.

U usporedbi se pokazalo da je PlayStation 4 Pro verzija ipak moćnija. Prema njima, obje konzole podržavaju 4K u nativnoj rezoluciji, putem renderiranja. Stoga, što se tiče same rezolucije, nema nikakvih bitnih razlika. No, što se tiče same izvedbe, tj. performansa obje verzije, Playstation 4 Pro verzija ima framerate između 25 i 35 fpsa, dok je vrhunac Xbox One X verzije 30 fpsa, s tim da se ista često spusti i ispod 20 fpsa.

Također, PlayStation 4 Pro verzija ima opciju zamjene boljih performansi za lošiju rezoluciju. Naime, postoji opcija da se odustane od 1080p rezolucije te da se zbog toga igra ”vrti” na 40-50 fpsa. Xbox One X konzola nema pak tu opciju.

Budući da je jedan od auta Anthema činjenica da jako dobro izgleda, te da su performase igre važan dio gameplaya u ovoj igri, ovo bi mogla svakako biti bitna informacija nekim koji se još nisu odlučili za verziju. Video usporedbe sa Digital Foundrya možete pogledati ispod.

Anthem na PS4, Xbox One i PC stiže već 22. februara. (goodgame.hr)