in

Nintendo Switch se prodaje bolje nego PlayStation 4 u svoje vrijeme

Nintendo se pohvalio novim prodajnim rezultatima Switch konzole. Kako sada stvari stoje, Switch je na dobrom putu da nadmaši PlayStation 4.

Do 31. 12. 2018. godine, Nintendo Switch konzola prodana je u više od 32 miliona primjeraka, potvrdili su iz Nintenda. Ovo znači da je Switch prodan u 14,5 miliona primjeraka u drugoj polovici prošle godine, čime je bio najprodavanija konzola prethodnih praznika – ne na svim tržištima, ali brojke govore svoje.

Kad to stavimo na grafikon rasta, u nepune dvije godine otkako je na tržištu, Nintendo Switch konzola prodaje se bolje od PlayStation 4 konzole u vrijeme kada je ta konzola bila stara dvije godine. Štoviše, Switch na istom grafikonu u 22 mjeseca na tržištu ima znatno bolje rezultate od svih dosadašnjih konzola izuzev legendarne Wii platforme. E sad, koliko će dugo ta krivulja ići prema gore, to se nitko ne usudi predviđati.

Nintendo također ima razloga za zadovoljstvo jer su za Switch konzolu najprodavanije igre koje pravi sam Nintendo. Mario Kart 8 Deluxe do sada je prodan u 15 miliona primjeraka, Super Mario Odyssey u 13,76 miliona, a Super Smash Bros. Ultimate u svega mjesec dana natukao je 12,08 miliona prodanih primjeraka. Na ostatak liste nagurali su se još The Legend of Zelda: Breath of the Wild te Pokemon Let’s Go s 10 miliona prodanih primjeraka.

Dovoljno je reći da među deset najprodavanijih igara na Switchu nema nijedne koju nije proizveo Nintendo.