in

Kreatori Detroit: Become Humana napuštaju Playstation ekskluzivnost

Posljednje tri igre francuskog proizvođača Quantic Dream izašle su isključivo na Playstation konzolama. Heavy Rain, Beyond: Two Souls i nedavni Detroit: Become Human odnijele su pojam “interaktivna priča” na potpuno novu razinu. Sada se čini kako je neko uvidio njihovu vrijednost, a taj netko je jedna od najvećih kompanija na svijetu – NetEase. Gigant, uz brojne druge djelatnosti, distribuira te administrira kineske inačice igara poput World of Warfrafta, Starcrafta, Diabla, Overwatcha te EVE Onlinea. Poznati su i po činjenici da rade na razvoju mobilnog Diablo Immortala.

Jasno je da kompanija ima duboke džepove, a očito je u iste duboko posegnula kada je Quantic na njenim krilima odlučio kako će svoje buduće igre uz Playstation, ponuditi i na ostalim platformama.  Koliki zaokret ova situacija predstavlja za proizvođača govori i činjenica da je oni nazivaju “novim početkom”. Sve to se odvija usred ozbiljnih optužbi da u studiju vlada nezdrava radna atmosfera. Od izrabljivanja djelatnika do slučajeva seksizma i rasizma.

NetEaseov izvršni direktor uvjerava kako je prije same investicije napravljena detaljna analiza studija. To se naročito odnosilo na organizacijsku kulturu u kojoj nisu uvidjeli niti tračak onog što optužbe tvrde. Tvrde kako su orijentirani budućim projektima, a mi željno iščekujemo sljedeću najavu. Možda Detroit: Become Human na mobitelu? (hcl.hr)