in

Blizzard je ubrzao “penjanje” na Hearthstoneovoj ranked ljestvici

Blizzardova kartaška igra Hearthstone, bazirana na Warcraft svijetu, prošla je kroz mnoge promjene tokom posljednjih nekoliko godina, a Blizzard se naročito fokusirao na izmjene za ranked mod igre. U slučaju da ne znate, u Hearthstoneu postoji 50 rangova, a za napredak su vam potrebne “zvjezdice” – dobivate ih pobjedom i gubite ih porazom. Prije godinu dana je Blizzard uveo promjene u broju zvjezdica potrebnih za napredovanje po rangovima. U posljednje se vrijeme mnogi žale kako je to usporilo napredovanje u ranked modu pa je Blizzard odlučio ponovno izmijeniti koliko je zvjezdica nužno za povećati rang.

Blizzard je putem bloga poručio igračima kako su čuli primjedbe koje govore da je potrebno previše vremena za “penjanje” u ranked modu. Iz tog su razloga odlučili smanjiti broj zvjezdica potrebnog za napredovanje, bar za većinu rangova. Naime, trenutno u Hearthstoneu morate doći do pet zvjezdica kako bi povećali svoj rang za jedan, bez obzira koji rang bili. U budućnosti će vam za to biti potrebne tri pobjede od ranga 50 do 16, četiri od ranga 15 do 11 te pet od ranga 10 do 1.

Blizzard se nada kako će uz pomoć ove promjene noobine nižeg ranga ostvariti brži uspon na ljestvici, dok će profići pri vrhu imati pristojan izazov. Ove ćemo promjene ugledati u igri u mjesecu februaru. (hcl.hr)