in

Kreatori Hitman serijala se lagano šire i otvaraju još jedan studio

Prošlo je nešto više od godinu dana kada je trajala trakavica između Square Enix i IO Interactivea kada je SE zaključio kako im treba novaca, a Hitman nije baš bio profitabilan IP. Srećom, nakon višesedmičnog mučenja, ishod je bio zadovoljavajući: SE je prodao IO Interactive originalnim vlasnicima i prepustio im vlasništvo nad Hitman serijalom. Nije moglo bolje!

A sada, IO Interactive ima novu vijest: otvorit će još jedan studio u Malmeu u Švedskoj. Dodatni razvojni tim smješten tamo bi trebao raditi u tandemu sa postojećim timom u Danskoj. Time se cilja na jačanje kompanije kako bi zajedničkim snagama radili još bolje Hitman igre. Malme im se učinio kao logičan odabir s obzirom na to da je tamo razvijena gaming industrija na krilima firmi kao Massive Entertainment (Tom Clancy’s The Division) ili Tarsier Studios (Little Nightmares).

Glavni izvršni direktor IO Interactiva, Hakan Abrak, napominje kako bi uspostava novog, dodatnog studija značila i mogućnost da studio osim Hitmana počne razvijati i neke nove franšize. Ipak je 9 godina prošlo od posljednje igre (koja nije Hitman), Kane & Lynch 2: Dog Days, koja je izašla sada već davne 2010. godine. (ffa.hr)