in

Electronic Arts ukinio još jednu Star Wars igru

Star Wars franšiza je uvijek imala zlikovce za pamćenje. U početku je to bio Darth Vader, kasnije Darth Maul, a sada je to Electronic Arts. Smetnja u Sili se osjetila već 2017. godine, kada je Electronic Arts ugasio studio Visceral Games i ukinuo njihov Star Wars projekt.

Izgleda da su se sada još više prepustili mračnoj strani, jer su otkazali razvoj još jednog naslova smještenog u dalekoj galaksiji.

Naime, portal Kotaku od svojih je izvora saznao kako je Electronic Arts odlučio otkazati Star Wars igru otvorenog svijeta na kojoj je radio studio EA Vancouver. Razvoj ovog projekta pod radnim nazivom Orca bio je najavljen u isto vrijeme kada je ugašen Visceral Games. Resursi njihovog prekinutog projekta bili su iskorišteni za su igru otvorenog svijeta u kojemu smo trebali igrali s likom po uzoru na Hana Sola.

Imperatori Electronic Artsa još se nisu oglasili što se tiče ove teme, no Kotaku doznaje kako EA za sada planira manji Star Wars projekt za 2020. godinu. S obzirom da su prethodno rekli kako igrači više ne žele igrati linearne avanture fokusirane na priču, moguće je da su se u međuvremenu predomislili nakon što su vidjeli uspjeh single-player igara u 2018. godini. A moguće je i da im gori pod nogama jer na Star Wars licencu imaju pravo još pet godina, a u dosadašnjih pet lansirali su svega dvije Battlefront igre.

Electronic Arts je, izgleda, postao Zvijezda Smrti ove industrije – svaki studio koji im se ne sviđa brišu iz egzistencije. Više nego ikad nam je potrebna nova nada za franšizu Star Wars igara.

(hcl.hr)