in

Resident Evil 2 Remake cenzuriran u Japanu

Kao što je to bio primjer s igrama Resident Evil 7, The Witcher 3: Wild Hunt i The Order 1886, na japansko tržište stići će cenzurirana verzija igre Resident Evil 2 Remake. Kada se usporedi japanska verzija s američkom ili evropskom verzijom igre, količina nasilja unutar određenih scena je smanjena.

Resident Evil 2 Remake će stići na PlayStation 4, Xbox One i PC platforme 25. januara, a u pitanju je igra koja je u potpunosti napravljena iz početka uz pomoć RE Engine alata s ciljem dostavljanja kvalitetnih vizuala i “bogatijeg” iskustva. Za razliku od originala koji nudi statične kamere, ovaj Resident Evil 2 dolazi s dinamičnom kamerom i drugim promjenama kako bi održala osjećaj horora i za igrače koji su upoznati s većinom detalja iz originala.

Trenutno je dostupna besplatna demo verzija koja igračima nudi priliku da isprobaju igru na samo trideset minuta. To znači da nakon tih trideset minuta igranja, demo postaje nedostupan za daljnje igranje. Sudeći po statistici u koju su uključeni igrači koji su omogućili RE NET postavke prilikom igranja, ovu demo verziju zaigralo je 1,59 miliona igrača od kojih ju je samo dvadeset i osam posto uspjelo prijeći.