in

U prvoj sedmici prodano preko milion primjeraka Spyro Reignited Trilogya

Spyro Reignited Trilogy izašao je prije nešto više od mjesec dana uz vrlo dobre kritike. Osim što igre nude nostalgiju za nešto starije igrače, radi se o nekoliko uistinu solidnih i šarenih platformera podobnih i za nešto mlađu publiku.

Popularnosti Spyra, a i žanra kojeg obično viđamo u nezavisnim naslovima ide u prilog i sam broj prodanih primjeraka igre.

Spyro trilogija je u prvoj sedmici premašila brojku od milion prodanih primjeraka. Od toga, 82% ili 850,502 prodana primjerka se odnose na Playstation za kojeg su originalne Spyro igre i izlazile. Ostalih 18% ili 191,323 otpada na Xbox na kojem se ljubičasti zmaj po prvi put pojavljuje.

Kad se dublje uđe u same brojke, čak 45% primjeraka prodano je u Europi, gdje su se najviše iskazale Velika Britanija, Njemačka i Francuska. 37% ukupne prodaje otpada na Sjedinjene Američke Države.

Prodaja će sigurno rasti s obzirom da se igra može naći i na blagom popustu. Sve to znači da nas čeka još novih nastavaka omiljenih franšiza izašlih na prethodnim generacijama hardvera.