in

Je li “Fiyero” kodno ime za GTA VI?

Sada kada je Red Dead Redemption 2 konačno izašao, za očekivati je da će Rockstar veći dio svojih resursa usmjeriti u razvoj novih projekata.

Vjerujemo kako će jedan dio Rockstarovaca nastaviti dalje raditi na Red Dead Redemptionu 2 i njegovoj Red Dead Online multiplayer komponenti, no najnoviji leak koji se jutros pojavio sugerira da Rockstar već neko vrijeme radi na novom projektu koji bi vrlo lako mogao biti dugoočekivani Grand Theft Auto VI.

Novi potencijalni GTA VI leak stiže nam posredstvom YouTube kanala SWEGTA koji je otkrio biografiju ne pretjerano poznatog glumca, Jareda Johnstona, koji je navodno bio angažiran za potrebe voice-overa novog Rockstarovog projekta kodnoga imena “Fiyero”, koji bi zapravo mogao biti GTA VI.

U biografiji je navedeno kako je Johnston odradio posao voice actinga za više različitih uloga, što nadalje sugerira da bi se moglo raditi o sporednim i manje bitnim likovima iz nove igre, a s obzirom da se radi upravo o većem broju likova, moguće je da bi Fiyero doista moglo biti kodno ime ili za GTA VI (vjerovatnije) ili Bully 2 (manje vjerovatno).

Kako god, radilo se o prvom konkretnijem leaku za GTA VI ili nečemu sasvim drugome, mala je šansa da ćemo bilo kakve nove informacije o novom Rockstarovom projektu doznati u neko doglednije vrijeme, budući da će sve sada biti podređeno Red Dead Redemptionu 2.