in

Red Dead Redemption 2 će trebat 150 gigabajta vašeg diska

Rockstar je stao na kraj nagađanjima i potvrdio koliko će prostora Red Dead Redemtpion 2 tražiti u različitim verzijama.

Zadnjih sedmica baratali smo neslužbenim informacijama vezanim uz veličinu instalacija Red Dead Redemptiona 2. Spominjalo se tako da će igra težiti više od stotinu gigabajta, što je dijelom istina, a dijelom nije. Rockstar je sada konačno otkrio precizne brojke i evo kako stvari stoje.

Ako igru kupujete u fizičkom izdanju, na PlayStation 4 konzoli instalacija će iznositi 99 gigabajta, a na Xbox one konzoli 107 GB. U slučaju da ste igru kupili digitalno, instalacije su iste veličine, uz napomenu da na PlayStation 4 konzoli za samo raspakiravanje igre trebate imati 150 GB slobodnog mjesta na disku.

Ako se pitate što stoji iza toga da je Xbox One verzija od one za PS4 teža punih osam gigabajta, odgovor je da je u pitanju samo drugačija struktura instalacije, s obzirom da na Xboxu One nije potrebno raspakirati datoteke prilikom instalacije kao na PS4 konzoli.

Kupci digitalne verzije igre već mogu krenuti s preuzimanjem iste, a sedmicu dana trebalo bi vam biti dovoljno da preuzmete oko 93 GB podataka. Imajte također na umu da instalacija neće ostati na 99 GB nakon nekoliko ažuriranja i nakon aktiviranja Online komponente pa si i za to osigurajte barem pedesetak gigabajta slobodnog prostora na disku.