in

Ništa od Forze 8 za iduću godinu

Forza serijal jedan je od najpopularnijih serijala za Microsoft koji svakog mjeseca privlači preko 4 miliona igrača. Microsoft je serijal odvojio na Motorsport dio za fanove simulacija i na Horizon za sve koji vole opuštenije open-world utrkivanje po najljepšim lokacijama svijeta.

Još od 2011. i Forza Motorsport 4 dobili smo raspored izdavanja igara po kojemu smo svake godine dobivali jednu igru od Turn 10 ili Playground Games studija. Ove godine je Playground Games izbacio svoj fantastični Forza Horizon 4, a od Turn 10 se očekivalo da rade na Forzi 8.

Novost je ta da ekipa iz Turn 10 ne radi na Forzi 8 već da će se fokusirati na prošlogodišnjoj Forzi 7.

Chris Evants, kreativni direktor Turn 10 studija, je objavio ovo na Mixxer livestreamu. Ekipa će dodavati nove staze i ekspanzije za igru koja se i nije baš najbolje proslavila kod fanova. Chris je napomenuo kako čitav studio radi na ovome.

Ovo je vrlo zanimljivo budući da Forza serijal jednostavno rastura za Microsoft, a sada će preskočiti iduću godinu. Možda Microsoft razmišlja uvesti i treći serijal Forza igara, pa će tako povećati razvojni ciklus na tri godine za svaki Forza serijal.

Ovo bi svakako bilo moguće ako next-gen “rat” zaista počinje iduće godine s PlayStation 5 i Project Scarlet konzolama. Svježa Forza igra bi itekako bila odličan launch naslov za novi Xbox.