in

Novi Assassin’s Creed definitivno preskače ovu godinu, a novi leak sugerira na potpuno novi, od ranije poznati setting

Ogromni uspjeh sjajnog Assassin’s Creed Originsa i velika količina dodatnog sadržaja koja je dostupna ili će tek uslijediti, jasno govori kako Ubisoft nema namjeru ove godine izdati novu igru iz serijala te da će baš kao što je bio slučaj i s upravo spomenutim Assassin’s Creed Originsom, opet napraviti jednogodišnju pauzu prije nego što se vrati s potpuno novom igrom.

Naravno, nova igra već neko vrijeme je u razvoju, a dosad smo svjedočili brojnim glasinama i leakovima vezanim za novi setting iste. Tako smo dosad imali glasine koje su govorile o Starom Rimu, feudalnom Japanu, srednjevjekovnoj Kini, a sudeći prema najnovijim glasinama, velika je šansa da će se radnja druge igre iz nove trilogije ipak preseliti u Staru Grčku.

Ovo nije prvi put da se Stara Grčka spominje kao jedan od potencijalnih povijesnih settinga buduće Assassin’s Creed igre. Štoviše, još 2015. godine, dok je Assassin’s Creed Origins bio poznat pod kodnim podnazivom Empire, bilo je riječi o ovom povijesnom periodu, koji bi se pojavio kao sporedni, dok bi Egipat bio u fokusu, a potom su se pojavile informacije koje su sugerirale da je Ubisoft Staru Grčku odlučio sačuvati za nastavak Origins priče. Također, velika je šansa da su Ubisoftovci još prošle godine nagovjestili da bismo u iduću Assassin’s Creed igri mogli optutovati u Staru Grčku. Naime, još prošle godine, Ubisoftov art director Raphael Lacose, koji je također radio i na Assassin’s Creed Originsu, posjetio je Grčku i poznate Meteore, a svoje kratke dojmove s putovanja podijelio je i putem Twittera, što je bilo i više nego dovoljno da fanovima rasplamsa maštu.

Šta je od svega toga istina i gdje će se zaista odvijati iduća Assassin’s Creed igra? To je pitanje, na čiji ćemo odgovor morati još pričekati – vjerovatno znatno duže od ovogodišnjeg E3 sajma, pa možda čak i do idućeg. Ono što već sada znamo jeste da ćemo iduću Assassin’s Creed igru na PS4, Xbox One i PC platformama vidjeti najvjerovatnije tek najesen 2019. godine.

(GOODGAMER)