in

Star Wars: Battlefront 2 potpuno će ukinuti kutije s lootom

DICE će od iduće sedmice kompletno izmijeniti sistem napredovanja u Star Wars: Battlefrontu 2 kako bi povratkom mikrotransakcija izbjegao čisti P2W model.

 

Čini se kako će saga o Star Wars: Battlefrontu 2 i kvazi-P2W modelu napokon ugledati svjetlo na kraju tunela. Naime, napredak u multiplayer komponenti te igre više neće biti vezan za kutije s lootom, odnosno nasumično dobivanje Star Cards kartica.

Umjesto dosadašnjeg sistema Battlefront 2 dobit će prilično direktan i jednostavan sistem: skupljanjem iskustva za pojedinu klasu dobiva se tzv. “skill point” kojim se otključava ili nadograđuje željena Star Card kartica. Sistem je toliko jednostavan da mozak zaboli kad pokušate odgonetnuti zašto takav nije bio u startu. Ah da, EA je napredak u igri htio naplatiti mikrotransakcijama.

Te mikrotransakcije i dalje stižu, no EA poručuje da će biti vezane uz modificiranje izgleda likova, odnosno da će biti “kozmetičke naravi”. Suprotno onome što je direktor financija u Electronic Artsu tvrdio prije nekoliko mjeseci, modificiranje izgleda likova neće mnogo mariti za kanon Star Warsa pa možda ipak i vidimo ružičastog Darth Vadera. Vrijedi pak spomenuti da će se kozmetički predmeti moći kupiti i creditsima, odnosno valutom koju zarađujete samim gameplayem.

Također vrijedi istaknuti da kutije s lootom neće u potpunosti nestati kako smo sugerirali u naslovu. Odnosno, nestat će u kontekstu napretka lika, iako će i dalje postojati kao nagrade za dnevno prijavljivanje u igru i sl.

Sve ove promjene u sistemu napredovanja neće utjecati na dosadašnji napredak igrača, pa sva oprema i sve pogodnosti koje ste do sada ostvarili ostaju u vašem vlasništvu.

Ova velika promjena u Star Wars Battlefront 2 stiže od 21. ovog mjeseca, odnosno iduće srijede te se odnosi na sve verzije igre.

(HCL)