in

Hoće li Cyberpunk 2077 biti sljedeća blockbuster franšiza

Developer Cyberpunk 2077 naslova saopštio je kako želi uspostaviti novu franšizu s nadolazećim naučno-fantastičnim RPG-om te pritom obećava kako će projekt biti ambiciozniji od famoznog The Witchera 3.

Poljski razvojni tim CD Projekt Red primarno je poznat po tomu što je gaming zajednici pobliže predstavio romane Andrzeja Sapkowskoga kroz The Witcher trilogiju koja je zaključena 2015. godine s jednom od najcjenjenijih naslova u historiji videoigara. Budući da je ambiciozan The Witcher 3: Wild Hunt svima dokazao da Poljaci ozbiljno shvaćaju svoj posao niko nije očekivao da će manje truda uložiti u novi projekt zvan Cyberpunk 2077, a s time se slaže i sam developer.

Naime, tokom ovogodišnjeg Pareto Securities Gaming Seminara koji se održao u Stockholmu, direktor CD Projekt Reda poručio je kako će nadolazeći Cyberpunk 2077 biti nešto ambiciozniji od Witchera 3 te da se razvojni tim nada da će isti prerasti u sljedeću „blockbuster franšizu“. Konkretno, Adam Kicinski tvrdi kako će Cyberpunk biti „pravi RPG… novi Witcher 3, mada s više ambicije“.

„Radimo na novom univerzumu, onom futurističkom. Vjerujemo da je isti veoma privlačan igračima, a ne samo ljubiteljima RPG-a – ali to je pravi RPG, kao Witcher, poput Witchera 3, za zrelu publiku. Ručno je izrađen, detaljan, s otvorenim svijetom i otvorenim tipom gameplaya“, izjasnio se Kicinski.

Iako je dobro poznato da se sve pojedinosti o Cyberpunku drže pod zlatnim ključem još od 2012. godine kada je najavljen, šire se glasine kako će igra ove godine biti predstavljena na E3 sajmu te da će iza zatvorenih vrata neki dobiti povlasticu da zaigraju demo verziju.