in

Početkom marta u prodaju stiže Fear Effect Sedna

Square Enix i francuski razvojni tim Sushee ispunili su svoje obećanje i ubrzo nakon nedavne potvrde o završetku rada na igri Fear Effect Sedna otkrili i njen službeni datum izlaska.

Naime, Fear Effect Sedna u prodaji će se pojaviti već 6. marta a bit će dostupan na PS4, Xbox One, PC i Switch platformama po cijeni od £15.99 / $19.99 / €19.99.

Za slabije upućene, Fear Effect Sedna je direktni nastavak originalne Fear Effect igre s originalnog PlayStationa (čiji je remake također u pripremi), čija se radnja odvija četiri godine nakon one iz originala. Za scenarij igre zadužen je John Zuur Platten, koji je svojevremeno napisao scenarij za original, a nova priča trebala bi okupiti sve poznate likove, Hanu, Rain, Glasa i Dekea te nam predstaviti potpuno novog protagonista po imenu Axel. Sama igra ovaj put je prezentirana iz third person izometrične perspektive, no sama gameplay mehanika trebala bi obuhvatiti sve značaje segmente prethodnih igara, što znači da nas još jednom očekuje dobra doza akcije, stealtha i zagonetki uz dosta brutalnih i šokantnih scena po kojima je original bio poznat.