in

Diablo 3 se ponovo vraća korjenima u The Darkening of Tristram

Vrijeme je da nas nostalgija još jednom udari po nosu i podsjetimo se igre Diablo 1 kroz njenog najmlađeg brata.

Blizzard je najavio da će The Darkening of Tristram, specijalni event koji je početkom godine održan kao proslava 20 godina serijala, još jednom otvoriti svoja vrata igračima. Od 1. do 30. januara tako ćemo moći da se podsjetimo originalne katedrale, ali i grafike iz prve Diablo igre. Pogledajte šta vas očekuje:

The Darkening of Tristram je bio apsolutni hit i sjajan način da se obilježi godišnjica kultne igre, pa ne čudi što je Blizzard odlučio da ovo pretvori i redovan event. Povratak kroz prošlost Tristrama, koga demoni jednostavno ne mogu da ostave na miru, pikselizovana grafika, čak i izmjenjene animacije i modeli koji evociraju nostalgiju, sve to je Blizzard spakovao u besplatan patch.

Što se tiče budućnosti igre, ostajemo u mraku. Diablo 3 je bio odsutan sa BlizzCona ove godine, a jedino veće proširenje koje smo vidjeli poslije Reaper of Souls je bila Necromancer mini ekspanzija prije nekoliko mjeseci. Čak i bez svih proširenja, Diablo 3 je igra koja pruža preko 100 sati gameplaya.