in

Hellblade: Senua’s Sacrifice se bliži cifri od 500.000 prodanih primjeraka

Kompanija Ninja Theory objavila je informaciju kako se broj prodanih primjeraka njene igre Hellblade: Senua’s Sacrifice bliži prekretnici od 500.000 te da su sa zaradom od igre vratili uloženo.

Tokom prve sedmice prodali smo nevjerojatnih 250.000 primjeraka na PlayStation 4 i PC platformama po cijeni od 30 dolara. Tokom avgusta, Hellblade je bila najprodavanija igra na PlayStationu u Evropi, a druga najprodavanija u Sjedinjenim Američkim Državama. Tri mjeseca kasnije i polako se bližimo prodaji 500.000 primjeraka što nas dovodi u profit.

Igra je do sada uspjela generirati 13 miliona američkih dolara, a prodaja nastavlja biti stabilna. Taj uspjeh nadišao je očekivanja kompanije jer je očekivala da će ući u profit s igrom devet mjeseci nakon lansiranja.

Hellblade: Senua’s Sacrifice je akcijsko-avanturistička igra iza koje stoji Ninja Theory – britanski studio koji je radio na igrama DmC: Devil May Cry, Enslaved: Odyssey to the West i Heavenly Sword. Igrači preuzimaju ulogu Senue koja započinje svoje putovanje kroz podzemlje u kojem se nalaze manifestacije iz njenog uma.

Dostupna je na Microsoft Windows i PlayStation 4 platformama od početka avgusta ove godine gdje je primila velik broj pohvala od recenzenata i igrača, hvaleći njene vizuale, zvučni dizajn i prikazu psihoze unutar igre.