in

Vlasnici Denuvo zaštite kažu kako se popularni KODI ne bi smio koristiti ni za legalno gledanje sadržaja

Danas je aplikacija pod nazivom KODI gotovo pa sinonim za “besplatno”, a u suštini ilegalno gledanje televizijskih sadržaja.

Naravno, nije uvijek bilo tako jer je KODI započeo kao medijski centar za korisnike koji su željeli na jednome mjestu katalogizirati i u konačnici konzumirati multimedijalne sadržaje koje imaju u svom vlasništvu.

KODI se i dan danas može koristiti kao aplikacija za sasvim legalnu konzumaciju multimedije. No, tvrtka koja posjeduje Denuvo, omraženu anti-piratsku zaštitu za PC igre, poručuje kako se KODI ne bi trebao koristiti čak ni onda kad je to potpuno legalno.

Situacija je pomalo zamršena pa idemo redom. Tvrka u čijem je vlasništvu Denuvo zove se Irdetto. Irdetto je pak u vlasništvu tvrtke Naspers. Naspers je još 2015. godine lansirao mrežnu uslugu Showmax koja je trebala biti konkurent Netflixu. Usluga Showmax dostupna je na brojnim uređajima, od Androida preko iOS-a do Samsungovih i LG-ovih televizora. No, nije bila dostupna na KODI-ju, premda su brojni korisnici tražili tu mogućnost od davatelja usluge.

(HCL)