in

Deepcool predstavio Matrexx 55 liniju desktop kučišta

Deepcool je predstavio novu seriju računalnih kućišta – MATREXX 55.

Riječ je o Mid-Tower kućištima izrađenim kombinacijom čelika, plastike i temperiranog stakla. Ovisno o modelu kućišta dolaze sa ili bez RGB osvjetljenja.

Čelični paneli imaju debljinu od 0,6 milimetara, a stakleni od 4 milimetara. Stakleni paneli nalaze se na bočnoj te na prednjoj strani kućišta. Shodno tomu, u potpunosti otkrivaju unutrašnjost kućišta i omogućavaju detaljni uvid u ugrađene komponente.

Unutar kućišta ima dovoljno mjesta za ugradnju jedne matične ploče te do dva 3,5“ i dva 2,5“ uređaja. U slučaju da ste iz svojih konfiguracija izbacili mehaničke diskove velikog formata onda imate mjesta za četiri 2,5“ SSD-a ili HDD-a. Kućište omogućava ugradnju i do sedam PCI komponenti.

Kod ugradnje grafičkih kartica treba voditi računa da njihova dužina ne prelazi 370 milimetara, a kod ugradnje procesorskih hladnjaka da im visina ne prelazi 168 milimetara. U MATREXX 55 kućišta može se ugraditi do pet ventilatora 120 milimetarskih ventilatora, ili do tri 120-milimetarska i dva 140-milimetarska.

Sva tri modela imaju s prednje strane okomitu RGB traku čijim se osvjetljenjem može upravljati pomoću LED tipke na gornjem prednjem panelu. Dodatno, MATREXX 55 ADD-RGB 3F dolazi i s tvornički ugrađenim RGB ventilatorima (3x 120 mm).

Detaljne specifikacije sva tri modela možete pronaći na službenim internetskim stranicama proizvođača. Cijene kućišta iz ove serije kreću se od 39,99 USD do 74,99 USD.

(Bug.hr)