in

Sony bi uskoro trebao omogućiti cross-play između konzola

Sa dolaskom Fortnite: Battle Royale na Nintendo Switch je nastala nova drama pošto je Soni opet blokirao cross-play sa ovom konzolom, a čak je i onemogućio da se korisnici sa Fortnite nalogom koji imaju za PS4 uloguju na Switch.

Zbog ovog problema Soni trpi teške kritike od strane čitave gejming zajednice i izgleda da će uskoro doći do promene u politici ove kompanije.

Kako LootGaming saznaje od izvora bliskog kompaniji, Soni će do kraja ove fiskalne godine (do aprila 2019.) omogućiti cross-play igranje sa ostalim konzolama, odnosno Xbox One i Nintendo Switch, pošto je ono već dostupno za PC i na mobilnim platformama.

Japanskoj kompaniji ovo preostaje kao jedan validan potez, a kao razlog za ovo se nameće i činjenica da se Playstation 4 približava kraju životnog ciklusa i da prodaja počinje polako da opada pa će dodavanje ove opcije može biti dodatni povod za kupovinu ali i ostajanje korisnika na Playstationu.

Vjerovatno ćemo vrlo uskoro dobiti potvrdnu objavu od strane Sonija, i dopada nam se to što dolazi do promene politike koja će odgovarati svima.