in

Steam se uskoro više neće moći koristiti na Windows XP i Visti

Ako se iz nekog razloga još uvijek igrate na Windows XP ili Windows Vista operativnim sustavima, krajnje je vrijeme da završite s tim akrobacijama.

Svemu jednom dođe kraj pa tako i igranju na starim Windowsima. Nešto stariji igrači prošli su to s Windowsima 95, a zatim i 98, a svi ostali doživjet će to i s Windowsima XP te Vistom. Tačnije rečeno, doživjet će to svi oni koji još nisu prešli ne neko novije izdanje Windowsa.

Naime, Valve je najavio kako od 1. januara 2019. godine ukida podršku za Steam na Win XP i Visti. To znači da će Steam na tim sistemima prestati raditi, a korisnici neće moći igrati igre koje posjeduju u svojoj bazi sve dok ne presele na Windows 7 ili neki novi OS.

Prema zadnjim statistikama, svega 1 posto korisnika Steama isti koristi na Windows XP-u pa ovo neće naštetiti velikom broju igrača. Ipak, zanimljivo je primijetiti da su Steam zadnjih godina preplavile stare igre koje se bez problema mogu pokretati na Windows XP-u, a ne treba s uma maknuti ni činjenicu da se u prodaji nalaze i neke igre (primjerice, Beyond Good and Evil) koje se mogu igrati samo na Windows XP-u ili starijim sistemima.

Samim time, nakon ovoga bismo mogli imati dosta smiješnu situaciju u kojoj se na Steamu prodaju igre koje ne rade na novijim operativnim sustavima, a sam Steam ne podržava one starije.

(HCL)