in

Honor 90 i Honor 90 Pro – Ovo su ključne specifikacije

Kompanija Honor sprema se za novi događaj predstavljanja. Kineska kompanija će krajem ovog mjeseca, tačnije 29.05.2023. godine, u Kini predstaviti Honor 90 mid-range seriju. Danas je poznati leaker objavio ključne specifikacije oba uređaja.

Digital Chat Station otkrio je čime će se pohvaliti Honor 90 i Honor 90 Pro. S obzirom na renome ovog leakera, velika je vjerovatnoća da su specifikacije tačne.

Tako on prenosi da će obični Honor 90 biti opremljen Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 čipom, dok će Pro model stići sa Snapdragonom 8+ Gen 1.

Oba uređaja stići će sa zakrivljenim OLED ekranima, a dijelit će i glavni senzor kamere od 200 MP (Samsung HP3).

Leaker dalje navodi da će Honor 90 i Honor 90 Pro stići s 5000 mAh baterijama. Pro model će stići sa podrškom za brzo punjenje od 90 W ili 100 W, dok će obični model imati podršku za brzo punjenje od 66 W.

Obični model će, pored gore pomenutog glavnog senzora kamere, nazad imati i ultraširoki senzor od 12 MP i još jedan senzor od 2 MP. Pro model će, pored istog glavnog senzora, nazad imati jedan senzor od 12 MP i jedan od 32 MP.

Što se tiče dizajna, Pro model će imati zanimljiv izrez za kamere. Sama poleđina ima dvostruku teksturu. Na desnoj bočnoj strani telefon će imati tipku za kontrolu glasnoće i tipku za uključivanje, odnosno isključivanje uređaja. Kada je riječ o običnom Honoru 90, on ima dva odvojena kružna modula kamere na zadnjoj strani. Vjerovatno će oba imati skenere otiska prsta ispod ekrana.