in

Galaxy S23 Ultra dobija vrhunsku funkciju

Samsung je od predstavljanja poslao nekoliko bitnih poboljšanja na novu Galaxy S23 seriju. Sada stiže nova opcija na najjačeg člana ove serije – Samsung Galaxy S23 Ultra.

Početkom mjeseca pojavile su se glasine da će Samsung na Galaxy S23 Ultra uskoro donijeti novu vrhunsku funkciju, a sada poznati leaker potvrđuje te informacije.

Ice Universe prenosi da će Samsung vrlo brzo na Galaxy S23 Ultra poslati nadogradnju koja će dodati novu funkciju za fotoaparat. U pitanju je mogućnost povećavanja od 2x u portretnom načinu rada.

Ice Universe je objavio fotografiju na svom Twitter profilu koja otkriva ovu funkciju u akciji. On navodi da će ova funkcija stići s velikom nadogradnjom od 1,5 GB, a koja se interno testira.

Ovaj leaker dalje navodi da će ova nadogradnja na Samsung Galaxy S23 Ultra stići krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca, što znači veoma brzo. Ono što u ovom trenutku nije poznato jeste hoće li ova funkcija stići i na preostala dva modela iz Galaxy S23 serije.

Samsung je prije otprilike dva mjeseca objavio bitnu nadogradnju kojom je poboljšao performanse kamera Galaxy S23, Galaxy S23+ i Galaxy S23 Ultra telefona. Ranije je otkriveno da će pored opcije zumiranja od 2x u portretnom načinu rada, nadogradnja stići i sa poboljšanim fotografijama pri uslovima slabijeg osvjetljenja .

Ono što se također pitaju korisnici nekih starijih Galaxy flagship modela jeste to hoće li ova nadogradnja stići i na njihove telefone. S obzirom na dosadašnju Samsungovu praksu u tom smislu, ukoliko to hardverski bude moguće, očekivati je da sličnu nadogradnju dobije i Galaxy S22 serija.