in

Otkriveni novi detalji o Xiaomi 13 Ultra telefonu!

Iako je Xiaomi već predstavio dva flagship telefona iz Xiaomi 13 serije, to ne znači da ih neće biti još. Kineska kompanija sprema se za predstavljanje svog najboljeg telefona, ujedno i najboljeg telefona iz Xiaomi 13 serije. Riječ je o Xiaomi 13 Ultra telefonu. Danas se o njemu pojavljuju nove informacije.

Xiaomi 13 Ultra stići će kao nasljednik prošlogodišnjeg Xiaomi 12S Ultra telefona. Uređaj s brojem modela 2304FPN6DC certifikovan je od strane kineskog 3C-a sa MDY-14-EC adapterom koji omogućava punjenje od 90 W.

Dakle, ako je suditi po 3C-u, Xiaomi 13 Ultra stići će s podrškom za brzo punjenje od 90 W.

Prošle sedmice pojavile su se odlične vijesti za fanove Xiaomija širom svijeta. Naime, prema poznatom leakeru, Ice Universe-u, Xiaomi 13 Ultra stići će na globalno tržište, za razliku od prethodnika, Xiaomi 12S Ultra, koji je predstavljen isključivo za kinesko tržište.

Očekuje se da će Xiaomi 13 Ultra stići s još impresivnijim specifikacijama u odnosu na Xiaomi 13 Pro. Tako je nedavno otkriveno da će telefon biti pogonjen Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 čipom, te da će se iz kutije isporučiti sa Xiaomijevim MIUI 14, baziranim na Androidu 13.

Očekuje se da će ovaj pametni telefon stići s još naprednijim sistemom kamera u odnosu na prethodnika, ali i u odnosu na Xiaomi 13 Pro, koji je nedavno predstavljen. Naravno, očekuje se da će kamere ovog telefona biti optimizovane od strane poznate kompanije Leica, s kojom Xiaomi ima zaključenu saradnju.

Prema nekim informacijama, Xiaomi 13 Ultra mogao bi debitovati već sljedećeg mjeseca.