in

MIUI 14 stiže i na preostalog člana Xiaomi 11T serije!

Android 13, odnosno MIUI 14 nadogradnja širi se ubrzano u posljednje vrijeme na Xiaomijeve uređaje. Iako je Xiaomi poprilično zakasnio s nadogradnjom Androida 13 u odnosu na konkurenciju, kineska kompanija ipak je u posljednje vrijeme nadogradila značajan broj telefona van Kine na aktuelnu verziju Androida. Sada nadogradnju počinje primati i preostali član Xiaomi 11T serije – Xiaomi 11T Pro.

Xiaomi 11T nedavno je dobio MIUI 14 nadogradnju, a sada je dobija i Pro model iz ove serije. Xiaomi 11T Pro, baš kao i Xiaomi 11T, predstavljen je u devetom mjesecu 2021. godine.

Tada su oba ova telefona isporučena sa Androidom 11 i MIUI 12. Telefoni su prošle godine dobili svoju prvu veliku Android nadogradnju i to onu na Android 12 i MIUI 13. Nakon što je nedavno Xiaomi 11T počeo primati i drugu veliku Android nadogradnju, to sada čini i Xiaomi 11T Pro.

S obzirom na to da se radi o uređajima visoke klase, očekivati je da ova dva telefona dobiju i Android 14, odnosno MIUI 15 nadogradnju.

MIUI 14 nadogradnja za Xiaomi 11T Pro dolazi s brojem firmvera V14.0.1.0.TKDINXM, a nadogradnju trenutno primaju indijska, evropska i globalna verzija ovog telefona. Dakle, sve verzije telefona van Kine.

Ažuriranje se, kao što je to i običaj sa Xiaomijevim telefonima, pokreće u fazama, pa će trebati neko vrijeme da ono stigne do svih korisnika ovog telefona. U svakom slučaju, ako posjedete Xiaomi 11T Pro odlaskom u Postavke, a zatim i Ažuriranje, možete provjeriti je li pomenuta nadogradnja već dostupna i na Vašem Xiaomi 11T Pro telefonu.