in

Nakon računara, ChatGPT stiže i na pametne satove

Ovaj chatbot zasnovan na vještačkoj inteligenciji prvo će biti dostupan na Amazfitovom pametnom satu GTR4, a očekuje se da će u istom smijeru ići i drugi proizvođači pametnih satova.

Iz Amazfita su pošle nedjelje najavili da chatbot zasnovan na vještačkoj inteligenciji ChatGPT uskoro stiže i na njihov pametni sat GTR4. Nova opcija biće dostupna u podešavanjima sata kao ChatGenius, a na postavljena pitanja korisnicima će odgovarati vještačka inteligencija.

U kratkom videu koji je objavljen na internetu, prikazan je primjer u kojem vještačka inteligencija odgovara na pitanje o poboljšanju trkačkih performansi. Nakon nekoliko sekundi, ChatGenuis je dao svoj odgovor koji se prikazuje na ekranu sata tako da je potrebno malo skrolovanja (korišćenjem krune ovog sata) za uvid u čitav odgovor.

Vlasnici ovog sata moći će vještačku inteligenciju da upitaju i npr. kakav im je bio dan, na što će chatbot da odgovori podacima poput broja pređenih koraka i trenutnog broja otkucaja srca. Kada želite da postavite novo pitanje, dovoljno je da dotaknete prstom po ekranu kako bi se izbrisao prethodni upit i onda ponovo možete razgovarati s ovim chatbotom.

Što se ostalih opcija tiče, očekuje se da će ChatGPT na ovom satu vlasnicima davati i odgovore na pitanja o vremenskoj prognozi, stanju na putevima, kao i druge korisne informacije. Kako naglašavaju na Tech Radaru, činjenica da je Amazfit prvi predstavio ovu opciju, prije mnogo većih tehnoloških kompanija i proizvođača pametnih satova, veliko je dostignuće za ovu kompaniju.

Za očekivati je da će istim putem uskoro krenuti i druge kompanije kao što su Apple, Google, Samsung itd. jer se radi o tehnologiji koja je u posljednjih nekoliko mjeseci postala toliko popularna da niko više ne može da ignoriše AI.

Potrebno je naglasiti da na Apple satu postoji slična aplikacija, ali ona nije implementirana u sam OS, već je riječ o aplikaciji treće strane za koju potrebno platiti 3,99 dolara, dok bi Amazfitova aplikacija trebalo da bude dio operativnog sistema i potpuno besplatna.