in

Oppo predstavio savitljivi smartphone Find N2 Flip za globalno tržište

Nakon što je prošle godine u Kini najavio svoj savitljivi telefon Find N2 Flip, Oppo je jučer predstavio taj uređaj predstavio i za globalno tržište. Riječ je o, slažu se svi koji su ga već isprobali i testirali, pravom konkurentu Samsungovom modelu Galaxy Z Flip 4, najpopularnijem modelu takvog preklopnog uređaja.

Ono što posebno treba izdvojiti i što je naglašeno kao vjerojatno njegova najveća prednost u odnosu na Samsungova konkurenta jest vanjski ekran. Njegova je dijagonala veća (iznosi 3,26 inča rezolucije 382×720 piksela) i zauzima većinu prostora na gornjoj strani uređaja pored kamera, a taj veća površina pokazala se iznimno korisnom tako da se telefon ne mora konstantno otvarati kako bi se na njemu pogledale obavijesti i druge informacije.

I kada je otvoren njegova je dijagonala veća u odnosu na Galaxy Flip 4 i iznosi 6,8 inča. Riječ je o AMOLED ekranu rezolucije 2520×1080 piksela s frekvencijom osvježavanja od 120Hz. Pokreće ga MediaTekov čipset Dimensity 9000+, a bit će dostupan u verziji od 8GB memorije i 256GB prostora za pohranu podataka. Ostale verzije koje će imati više memorije i koje će biti dostupne na globalnom tržištu još nisu poznate i o njima bi trebali više saznati uskoro, naglašavaju na stranici Android Police. Kapacitet baterije iznosi 4300mAh i podržava 44W brzo punjenje.

Što se kamera tiče, Oppo Find N2 Flip dolazi s glavnim Sonyjevim senzorom IMX890 rezolucije 50MP, a pored njega još se nalazi 8MP ultraširoki senzor (također Sonyjev – IMX355), dok se s unutrašnje strane nalazi 32MP kamera za snimanje selfija.

Ovaj smartphone baziran je na Androidu te dolazi s Oppovim softverom ColorOS 13, a ono što posebno naglašavaju iz kineske kompanije jest da će svi kupci imati čak 5 godina sigurnosnih nadogradnji i 4 godina nadogradnji softvera tako da, svi koji kupe Find N2 Flip, ne moraju brinuti oko sigurnosti i novih opcija koje se isporučuju s posljednjim generacijama softvera.

Cijena uređaja za britansko tržište iznosi 850 funti za početni model, što je nešto više od hiljadu dolara, a u prodaji bi se trebao pojaviti tokom sljedećih sedmica.