in

Nova Ericssonova rješenja za 5G pokrivenost u zatvorenim prostorima

Ericsson je proširio svoj portfelj mobilnog povezivanja u zatvorenom prostoru s tri nova rješenja koja su jednostavna za implementaciju i troškovno učinkovita s ciljem pružanja 5G pokrivenosti, kapaciteta i mogućnosti unutar bilo kojeg radnog ili poslovnog okruženja – bez obzira na veličinu ili složenost zgrade . Nova rješenja postaju dio Ericssonovog portfelja Radio Dot System, dodatno povećavajući fleksibilnost ovog vodećeg portfelja u industriji.

Znatne količine mobilnih podataka generiraju se korištenjem u zatvorenom prostoru. Mobilna povezanost visokih performansi u zatvorenom prostoru postala je ključna digitalna infrastruktura. Međutim, relativno minimalan podni prostor u zgradama, procijenjen na 10 do 15 posto, trenutno je opskrbljen unutarnjom 5G vezom. Tvrtke koje obuhvaćaju sve sektore i veličine, bilo da su zračne luke, uredski kompleksi, hoteli i industrijska okruženja poput tvornica, rudnika i luka, zahtijevaju pouzdanu povezanost koja poboljšava njihovo poslovanje i iskustvo kupaca.

Trenutačno fragmentirano tržište u zgradarstvu prvenstveno se sastoji od tehnologija kao što su distribuirani antenski sustavi (DAS) i male ćelije. Kao rezultat toga, proces donošenja odluka o tehnologiji za unutarnje prostore često je težak i dugotrajan. Ericssonovi dodaci svom 5G portfelju za unutarnje prostore, koji se sastoji od dva nova hardverska proizvoda i softverskog rješenja, usmjereni su na ispunjavanje jednostavnosti i ciljeva korisnika u pogledu monetizacije kroz skalabilno rješenje prikladno za bilo koje unutarnje okruženje ili situaciju.

Najnovija unutarnja radio jedinica, nazvana IRU 8850, prikladna je za pokrivanje srednjih do velikih prostora. Drugi dodatak unutarnjem 5G portfelju, usmjeren na pokrivenost malih i srednjih zgrada, zove se Ericssonova unutarnja fuzijska jedinica, kompaktno, sve-u-jednom unutarnje 5G rješenje koje kombinira radio i funkcionalnost osnovnog pojasa u jednu jedinicu, olakšavajući i brzo se postavljaju. Ericsson također predstavlja novu softversku značajku za unutarnje mreže pod nazivom 5G Precise Positioning, koja pruža usluge lokacije za širok raspon slučajeva upotrebe koje CSP-ovi i poduzeća mogu koristiti, poput praćenja imovine i pozicioniranja alata, u okruženjima kao što su tvornice, rudnici, bolnice , skladišta i druge industrijske privatne mrežne aplikacije, kao i u scenarijima hitnog odgovora.