in

Microsoftov AI unaprjeđuje nastavu

Microsoft je predstavio nove alate upogonjene umjetnom inteligencijom pod nazivom Learning Accelerators koji su namijenjeni učenicima u školama da brže i lakše usvajaju nova znanja i vještine te olakšavaju posao učiteljima, kao i da djecu, kako kažu, “pripreme za još više tehnološki poboljšan svijet”.

Speaker Progress novi je učionički alat AI za nastavnike. Microsoft kaže da im štedi vrijeme tako što “pojednostavljuje proces stvaranja, pregleda i analize govornih i prezentacijskih zadataka za studente, grupe i učionice.” Može pružiti uredne sažetke vještina temeljenih na prezentaciji, ističući područja za poboljšanje.

Bit će to dodatak za Speaker Coach, postojeću značajku koju je Microsoft pokrenuo 2021., koja pruža upute za govorne vještine i povratne informacije. Na primjer, koristi se umjetnom inteligencijom za davanje pokazivača u stvarnom vremenu na tempo govora, visinu i dopunske riječi.

Microsoftovi matematički alati unaprijeđeni umjetnom inteligencijom odgovor su na pad rezultata u matematici tijekom pandemije. AI “trener” matematike Math Coach dekonstruira probleme, vodeći učenike kroz korake za njihovo rješavanje, istovremeno potičući kritičko razmišljanje. U međuvremenu, Math Progress je prateći alat usmjeren na nastavnike, koji im pomaže u stvaranju pitanja za vježbanje i pruža učinkovitije povratne informacije. Tvrtka kaže da značajke rade zajedno: Math Coach koristi unos nastavnika iz Math Progressa za razvoj novih lekcija. Dodatno, navodi se da škole mogu koristiti sveukupne podatke  za praćenje napretka i bolje postizanje svojih ciljeva.

Speaker Progress, Math Coach i Math Progress pokrenut će se u Microsoft Teams for Education u školskoj godini 2023.-24., a Speaker Coach je već dostupan u Teamsu i PowerPointu.