in

LG predstavlja 4K pametnu kameru kao rješenje za zdravstvene sisteme

LG Electronics (je predstavio svoju Smart Cam Pro (model AN-VC22PR), 4K video kameru dizajniranu za korištenje u bolnicama i zdravstvenim centrima. LG Smart Cam Pro donosi oštru, jasnu kvalitetu slike sa ili bez uključenih svjetala, omogućujući besprijekornu video komunikaciju u bilo koje doba dana ili noći. Novi model pružateljima rješenja za zdravstvenu skrb nudi mogućnost prilagođavanja kroz integraciju LG-eve svestrane webOS platforme.

LG Smart Cam Pro uključuje 4K RGB glavnu kameru i 4K kameru za noćno gledanje, a svaka nudi oštre slike  ultra visoke razlučivosti (3840 x 2160) i podržava 4x digitalni zoom. Uređaj također implementira LG-jev HDR efekt, koji prilagođava boju i kontrast kako bi lakše vidio objekt, čak i kada je pozadinski osvijetljen jakim, prirodnim ili umjetnim svjetlom. Kada je uparen s TV-om/displayem2 u sobama za pacijente, LG Smart Cam Pro s prilagođenim rješenjem omogućuje medicinskom osoblju da virtualno završi svoje obilaske i utvrdi treba li pacijentu i posebna podrška, prije nego što mu se fizički posveti. Nakon što korisnik prihvati poziv upućen putem LG Smart Cam Pro-a, zaslon primateljevog TV-a3  prebacuje se sa sadržaja koji se trenutno gleda na feed kamere, a kad poziv završi prebacuje se natrag na gledani sadržaj.

Zahvaljujući kompaktnom dizajnu koji štedi prostor i sklopivom nosaču, LG Smart Cam Pro može se postaviti na ili blizu TV-a ili displaya. Suptilno, tamno srebrno kućište i sjajno-crna prednja strana s ručnim poklopcem za privatnost može se premjestiti preko glavne leće prema nahođenju korisnika. Kako bi se omogućila jasna komunikacija između pacijenata i medicinskog osoblja, LG Smart Cam Pro opremljen je ugrađenim četverostaznim mikrofonskim sustavom koji smanjuje šumove i poništava jeku.

Osim toga, LG-eva 4K pametna kamera koristi LG webOS platformu koja pruža prikladno korisničko iskustvo s mogućnošću dodavanja novih i prilagođenih usluga u budućnosti te visoke performanse sustava na čipu (SoC) za internet stvari (IoT) tvrtke Qualcomm Technologies, Inc. te je sposoban pružiti izvrsno video iskustvo i intenzivne Edge AI aplikacije – za pružanje besprijekornih softverskih usluga4 za zdravstvena rješenja.

“Korištenje inovacija sustava na čipu tvrtke Qualcomm Technologies i platforme LG webOS, omogućit će LG Smart Cam Pro-u transformaciju načina na koji se medicinske usluge pružaju diljem svijeta”, rekao je Jeffery Torrance, stariji potpredsjednik i generalni direktor Connected Smart Systemsa (CSS), Qualcomm Technologies, Inc.“ LG i Qualcomm Technologies nastavljaju unaprjeđivati tehnologiju IoT kamera za potrošače i tvrtke podjednako.”

“Temeljen na LG webOS platformi i Qualcommovom naprednom SoC-u, LG Smart Cam Pro rješenje je u vidu 4K video kamere namijenjeno pružanju prikladnog načina komunikacije medicinskog osoblja i pacijenata u zdravstvenim okruženjima,” rekao je Paik Ki-mun, stariji potpredsjednik i voditelj poslovne jedinice Information Display tvrtke LG Electronics Business Solutions Company.