in

Xiaomi bi uskoro mogao predstaviti dva nova telefona

Prije 10-ak dana pojavila se informacija da kompanija Xiaomi sprema novi pametni telefon iz svoje Redmi A serije jeftine klase. Tada se očekivalo da će to biti novi član Redmi A1 serije, no čini se da to ipak neće biti slučaj. Xiaomi će vjerovatno uskoro predstaviti Redmi A2 seriju.

Redmi A serija poprilično je nova serija pametnih telefona iz kompanije Xiaomi, odnosno njena brenda Redmija. Radi se o pristupačnoj seriji. Očekuje se da će nadolazeća Redmi A2 serija stići sa dva modela – Redmi A2 i Redmi A2+.

Navodno je kineska kompanija već započela proizvodnju ova dva telefona u nekoliko regija. Poznati leaker Mukul Sharma prenosi da je proizvodnja započeta u nekoliko evropskih i evroazijskih zemalja. Ovo sugeriše na to da bi Redmi A2 serija mogla stići i globalno.

Pored toga, Sharma prenosi da je Redmi A2+ uočen u bazi podataka IMEI s brojem modela 23028RNCAG, a slovo “G” u nazivu telefona označava Global. Nažalost, IMEI baza nije otkrila nikakve specifikacija uređaja.

Podsjećanja radi, Redmi A1 predstavljen je po cijeni od 6499 INR, što je oko 80 dolara, za jedinu verziju sa 2 GB radne memorije (RAM-a) i 32 GB prostora za unutrašnju pohranu.

Redmi A1 pogonjen je MediaTek Helio A22 čipom. Telefon na zadnjoj strani ima zaobljeni kvadratni izrez u kojem su smještena dva senzora kamere i LED blic. Glavni senzor je onaj od 8 MP. Pored njega, tu je i senzor od 2 MP. Telefon ima IPS LCD ekran dijagonale 6.52”, rezolucije 1600 x 720 piksela (HD+). Za autonomiju telefona zadužena je baterija kapaciteta 5000 mAh s podrškom za punjenje od 10 W.