in

OnePlus 11 stiže 7. februara s novim slušalicama Buds Pro 2

Kompanija OnePlus je zvanično potvrdila da će na događaju zakazanom za 7. februar 2023. godine predstaviti novi smartphone OnePlus 11.

Teaser se podudara s prethodno objavljenim renderima te prikazuje redizajnirani modul kamere, dok je glasnogovornik kompanije Spenser Brank potvrdio da kamere “potpisuje” Hasselblad te da se vraća mnogo voljeli alert slider koji je izostao u slučaju modela OnePlus 10T.

Konkretnih detalja zasad nema, teaser sadrži poruku “Witness the Shape od Power” koja vjerovatno ima veze s punjenjem, a špekuliše se o 100W brzom žičanom punjenju, Snapdragon 8 Gen 2 procesoru i 6,7-inčnom ekranu frekvencije osvježavanja od 120Hz.

Ove specifikacije ne predstavljaju posebno iznenađenje, no ipak treba sačekati 7. februar kako bi sve bilo jasno. OnePlus predstavljanjem uređaja u Indiji pokazuje da polaže velike nade u prodaju svojih smartphonea na ovom tržištu. Prostora za rast još uvijek ima, a OnePlus je trenutno treći iza Applea i Samsunga kada je riječ o udjelu na tržištu premium smartphonea.

Koliko će koštati novi smartphone, zasad nije poznato. Prethodno predstavljeni model OnePlus 10T koštao je 699 eura, dok je za OnePlus 10 Pro bilo potrebno izdvojiti 899 eura. Iste cijene su bile određene za OnePlus 9 i OnePlus 9 Pro. Očekuje se da će biti dostupan u dvije boje, a to su Forest Emerald i Volcanic Black.

Prema predviđanjima, očekuje se da će imati glavnu kameru od 50 MP (Sony IMX890), ultraširoku od 48 (Sony IMX851), telephoto od 32 MP (IMX709), kao i selfie kameru od 16 MP. S pomenutim procesorom će navodno biti upareno do 16 GB RAM-a, dok će uređaj napajati baterija kapaciteta 5.000 mAh.