in ,

Epic Games lansirao aplikaciju za skeniranje predmeta i njihovo pretvaranje u 3D modele

Epic Games je lansirao besplatnu aplikaciju RealityScan, koja omogućuje lako skeniranje predmeta kamerom pametnog telefona i njihovo pretvaranje u trodimenzionalne modele.

Besplatna aplikacija je prije bila prezentirana u beta verziji, a sada je dostupna za preuzimanje za vlasnike iOS i iPadOS uređaja.

Mediji ističu da je ovaj projekt ostvaren nakon što je Epic kupio tvrtku Capturing Reality, koja se bavi izradom programa za uređivanje fotografija. Trodimenzionalne fotografije predmeta u vrlo dobroj rezoluciji će svakako biti atraktivno za vidjeti, a aplikacija bi trebala pomoći razvojnim programerima i drugim kreativcima u razvoju vlastitih projekata.

Za potrebe pretvaranja predmeta u trodimenzionalni model potrebno je snimiti najmanje 20 fotografija sa svih strana. Aplikacija prikazom žutih i zelenih polja pokazuje uspješnost vašeg fotografiranja i druge značajke. Ističe se da je čak moguće skenirati i veće predmete.

Vaš trodimenzionalni model možete prenositi i koristiti,  za to je vrlo pogodna platforma Sketchfab, a možete dalje razvijati i svoje projekte u tehnologiji proširene ili virtualne stvarnosti.