in

Ovaj sklopivi Lenovo laptop će vas oduševiti

Čini se da je ideja o sklopivim pametnim telefonima probila put na tržište laptopa. Ovaj novi tip laptopa, koje bi mogli smatrati tabletima, nudi različite načine korištenja. Zahvaljujući ovoj velikoj svestranosti i različitom načinu rada, korisnik  ovog laptoma ima mnogo mogućnosti upotrebe.

Ovim novim sistemom su nastojali poboljšati rješenje koje su lansirali 2020. Ovaj novi sistem je baziran na 16-inčnom OLED-panelu, što predstavlja povećanje površine od 22 posto. Uz to, šasija je smanjena za 25 posto, kako bi bio lakši i prenosiviji. Vanjski okviri su također smanjeni. Ništa mu ne nedostaje, a zadnji poklopac je napravljen od potpuno reciklirane tkanine.

Snagu u ovaj sistem daje Intel vPro procesor 12. generacije kojeg koriste modeli Intel Core i7 koji sadrže Iris Xe grafiku. To što je to sklopivi sistem ne znači da ima ograničenu snagu, daleko od toga.

Ovaj novi Lenovo ThinkPad X1 Fold ima jedinični 1TB SSD i omogućava do 32GB LPDDR5 RAM-a. Sve je dizajnirano da postigne najbolje performanse i karakteristike u svakodnevnoj upotrebi.

Također, uz njega možete nabaviti bežičnu tastaturu koja ima pozadinsko osvetljenje. Ova tastatura je tastatura pune veličine koja ima TrackPoint i ima dodirnu ploču koja joj omogućava da radi priključena na laptop ili odvojeno. Može se pričvrstiti na donji panel kako bi se simulirao klasični dizajn laptopa.

Lenovo je povećao ekran ThinkPad X1 Fold, nastojeći da ponudi bolju produktivnost i prilagođavanje hibridnim stilovima rada. Ovaj laptop vam omogućava da imate veliki radni ekran ili dupli ekran, prilagođavajući se svim vrstama potreba.

Ima sjajani 16,3-inčni sklopivi OLED panel sa omjerom 4:3. Osim toga, laptop omogućava da konfigurirate dodatni pokazivač za uređivanje slika pomoću Wacom protokola i nudi sjaj do 600 nita uz HDR i nudi podršku za Dolby Vision.

Ovaj novi sistem ima donje ivice od 10 mm, a u rasklopljenom formatu je samo 8,6 mm. U preklopljenom režimu je samo 17,4 mm. Uz to, ovaj Lenovo sistem težak je samo 1,28 kilograma bez tastature, sa tastaturom i postoljem teži 1,9 kilograma.

Lenovo, ThinkPad X1 Fold, koji dolazi sa instaliranim Windows 11, dostupan je u Sjedinjenim Državama od novembra po cijeni od 2.999 dolara, što je nešto više od 5.500 KM. Datum izlaska nije potvrđen u Evropi, ali bi to moglo biti do kraja ove ili početkom sljedeće godine.

Back to Top

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website. %privacy_policy%

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Send this to a friend