in

Dyson Zone koštat će će 950 dolara, a prodaja počinje sljedeće godine

Samo jedan pogled na Dysonov uređaj za mnoge će biti dovoljan da kažu kako to nije uređaj koji žele nositi u javnosti, a taj će se osjećaj vjerojatno povećati kada saznaju njegovu cijenu. Naime, Dyson Zone, kombinacija slušalica i zaštitne maske, kada se pojavi na tržištu, koštat će čak 950 dolara.

Nije teško pogoditi kako je američka kompanija došla na ovu ideju. Tokom pandemije kada su maske postale naša svakodnevica neke su tehnološke tvrtke poput npr. Razera razvile posebne zaštitne maske, a istim je putem krenuo i Dyson.

Srećom, u međuvremenu situacija se oko korone promijenila pa se, osim u bolnicama i ljekarnama, više ne nigdje ne traži nošenje maski, a za mnoge one i onako predstavljaju simbol jednog teškog i ružnog razdoblja kojeg što prije žele zaboraviti.

Dyson Zone, dakle, sastoji se od dva dijela. Prvi dio su napredne (i prilično velike) slušalice zanimljivog dizajna s opcijom aktivnog stišavanja buke koje, s jednim punjenjem baterije, mogu izdržati čak oko 50 sati rada. Drugi dio, koji se s njima može povezati jest maska, odnosno “osobni filtracijski sistem koja, osim što puno brže troši bateriju, stvara i dodatnu buku, zbog čega je opcija uklanjanja buke naročito bitna na ovim slušalicama.

Ako je sustav filtracije aktiviran na maksimum, baterija može izdržati samo oko sat i pol vremena rada, odnosno može trajati 2,5 sata na umjerenim postavkama i oko 4 sata na najslabijim postavkama.

Sistem filtracije na prednjoj strani provlači zrak kroz dvoslojne filtere čime se uklanjaju čestice poput peludi, prašine, bakterija, ali i plinova poput dušikovog dioksida i sumporovog dioksida. Takav pročišćeni zrak zatim se usmjerava u usta i nos kroz magnetski pričvršćenu masku koja je dizajnirana i za blokiranje vjetra. Zanimljivo, ono u čemu ipakne nude savršenu zaštitu jest od izloženosti novom koronavirusuS obzirom na to da maska koristi posebne filtere, njih je potrebno mijenjati svakih godinu dana.

Ako vam je ovaj uređaj iz nekog razloga zanimljiv i želite šetati gradom udišući čišći zrak, pri čemu ćete privlačiti poglede začuđenih prolaznika (a možda će vas povremenom zaustaviti i policija i pitati za dokumente, čisto reda radi), onda će vam biti zanimljiva i informacija da će semoći prednaručiti u ožujku sljedeće godine, a isporuke će krenuti nedugo nakon toga.